În prezent avem peste 350 de psihologi/consilieri privind cariera licențiați care utilizează Platforma de consiliere și planificare în carieră CCP în practica lor , fie la școala fie cu clienți proprii in cabinetele lor.
O parte dintre psihologi licențiați (Cu cabinet propriu) au fost selectați si care Cognitrom le recomanda pentru a oferi servicii de consiliere și planificare în carieră prin intermediul platformei noastre:
Gherman Alexandra
Consilier în carieră
Cluj Napoca, CJ
Numele meu este Alexandra Gherman, sunt psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, dețin diploma de licență și masterat de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și sunt membru al Colegiului Psihologilor din Romania.
În calitate de consilier în carieră, obiectivul meu principal este să-i ajut pe adolescenți să-și exploreze interesele, aptitudinile, pasiunile și să-i ghidez către o carieră potrivită. Prin calificarea mea efectuez evaluări psihologice, iar datorită multor ani de experiență reușesc să ghidez adolescenții șă își identifice punctele forte, să le ofer îndrumare cu privire la acele opțiunile de carieră care se aliniază cu interesele, abilitățile și valorile lor.
Abordarea mea față de consiliere este centrată pe client și se concentrează pe îndrumarea adolescenților în luarea unei decizii informate cu privire la viitorul lor. Ajut adolescenții să își exploreze opțiunile și să dezvolte un plan pentru a-și urma cariera dorită, fie că aceasta implică studii preuniversitare sau universitare sau intrarea directă pe piața muncii. De asemenea, sprijin adolescenții în dezvoltarea unor strategii de învățare mai eficiente sau a unor abilităților cum ar fi comunicarea, managementul timpului și antreprenoriat.
De-a lungul carierei mele, mi-am menținut angajamentul față de educarea continuă și dezvoltarea profesională, ținând pasul cu cele mai recente tendințe și cercetări în domeniul consilierii în carieră.
Violeta Nita
Consilier în carieră
București, B
Din 2013 lucrez cu elevi în calitate de Manager al Centrului de Meditații și Dezvoltare Personală. Din 2014 dețin atestarea de Consilier de Dezvoltare Personală iar din 2015 pe cea de Consilier orientare privind cariera. În această perioadă am lucrat îndeosebi cu elevi de liceu care doreau să știe ce studii să urmeze. În ianuarie 2023 am obținut și diploma de coach, reușind astfel să ofer elevilor servicii complexe, să-i ajut să se cunoască mai bine, să-I consiliez și să-i asist în îndeplinirea obiectivelor de carieră.
Pentru cei care simt că au nevoie de sprijin, mă găsesc la telefon 0744501918, email [email protected] si la sediul din str. Turturelelor nr.2, etaj 3, Sector 3, București. Activez în București, dar pot face și consilieri ONLINE.
Delia Boje
Consilier în carieră
Cluj Napoca, CJ
Mă numesc Delia Boje şi prima parte a carierei mele s-a desfăsurat în domeniul de business, pe parcursul a peste 15 ani în 3 organizaţii multinaţionale. In urmă cu 12 ani mi-am început studiile în Psihologie la Universitatea Babeş Bolyai, la început dintr-un interes pentru cunoaştere, iar ulterior motivată de oferta pe care acest domeniu o aducea intereselor mele sociale. După formarea academică şi cea profesională de bază în Terapia cognitiv-comportamentală, am urmat formări continue în Terapia focusată pe compasiune, Terapia centrată pe emoţii şi Terapia Schemelor.
O parte tot mai însemnată a activităţii mele de psiholog este consilierea educaţională şi vocaţională. Aceasta este activitatea care îmi permite să îmbin abilităţile şi competenţele pragmatice dezvoltate în domeniul organizaţional cu experienţa de a însoţi, înţelege şi ghida oamenii în procesul de autocunoaştere şi dezvoltarea protenţialului propriu, acumulată în cei 5 ani de psihoterapie în cabinet.
Atât prima parte a carierei mele în business, cât şi activitatea de psiholog îmi reflectă interesele investigative şi antreprenoriale. Dar interesul social a fost cel care m-a motivat să continui studiile în Psihologie şi mi-a susţinut efortul de învăţare şi dezvoltare a competenţentelor în această perioadă de 12 ani. Mă consider norocoasă că am putut să îmi organizez viaţa astfel încât să învăţ şi să dezvolt ceea ce îmi reflectă în mod complet interesele şi valorile, pentru mine acesta fiind un proces de descoperire prin experienţă. De aceea, găsesc platforma CCPONLINE ca pe un instrument foarte potrivit în procesul de autocunoaştere a adolescenţilor. Sunt aici pentru a-i însoţi în procesul de evaluare şi autocunoaştere, explorarea datelor şi ipotezelor pentru luarea unei decizii şi alcătuirea unui plan de acţiune astfel încât adolescenţii să poată alege parcursul educaţional care le reflectă cel mai bine abilităţile şi interesele vocaţionale.
Contact: Cabinet individual de psihologie Delia Boje
Str. Ion Ratiu 10-12/16
Programari : 0726279474
E-mail : [email protected]
Șuteu Oana-Adriana
Consilier în carieră
Cluj Napoca, CJ
Numele meu este Oana Șuteu, psihoterapeut, psiholog clinician și consilier vocațional. Lucrez în domeniu de mulți ani (cu toate grupele de vârstă), însă nu am ajuns simplu pe această cale.
Ca mulți adolescenți, m-am lăsat și eu influențată de alegerile colegilor, a părinților, care știau mai sigur decât mine ce vor sa studieze, sau pentru ce meserie se pregătesc! A fost un drum interesant, valoros cu siguranță, cu renunțări, încercări și reluări, însă… mi-ar fi fost util să mă cunosc mai bine, pentru a face alegeri potrivite personalității, intereselor, valorilor, aptitudinilor mele. Provocările (căutarea noului, asumarea riscurilor, presiunea grupului, neînțelegerea emoțiilor, senzațiilor, respectarea limitelor personale, căutările fiecăruia) sunt atât pentru tineri, cât și pentru părinți (o trăiesc și eu în rolul de mamă de adolescent).
Deși partea clinică mi-a absorbit din preocupare, învățare și energie multă vreme (suferința fizică și emoțională asociate bolilor cronice, adicțiilor, traumei – mediul clinic în care am lucrat din studenție, două decenii), partea de autocunoaștere câștigă teren (prevenția e prioritară pentru mine!).
Zona aceasta în care tinerii susținuți empatic află ce pot face (care le sunt aptitudinile), afirmă în ce cred și ce e important pentru ei (care le sunt valorile), declară ce le place să facă (care le sunt interesele), își numesc calitățile și defectele … e o lume în care investesc resurse de timp și energie bună.
Lucrez în mediu online, în platforme de evaluare și tratament a problemelor emoționale din 2013, așa că am inclus și platforma de evaluare a aptitudinilor în trusa de instrumente pe care le pot folosi cu tinerii, oriunde s-ar afla ei fizic. Procesul de autoevaluare îl pot parcurge în ritmul lor, pentru a avea claritate, și… o dovadă obiectivă de prezentat părinților în argumentarea alegerilor (de profil de studiu, sau carieră).
Am adunat expertiză în zona administrativă, organizațională, și de nevoie și de plăcere. Acest lucru m-a ajutat să îmi dezvolt un stil practic, orientat spre acțiune (experimentare, rezolvări de probleme și prin expunere la scenarii cu final fericit, sau cu eșec – cu găsirea oportunității de învățare în greșeală). Sunt ascultător intuitiv, empatic care, într-un mediu suportiv, fac parteneriat cu clienții mei, pentru evaluarea nevoilor, dar și crearea și punerea în practică a unui plan de acțiune, aliniat cu interesele, competențele și valorile lor. Îi susțin să își afle resursele și să dezvolte abilități pe baza lor!
Tinerii vor fi provocați de viață, însă, în „joaca noastră” vor învăța să se cunoască mai profund, și să își exerseze abilitățile ce îi vor ajuta să se conecteze mai ușor cu ei, și cu cei din jur. În acest sens includ și exercițiile somatice de gestionare a stresului, de monitorizare a stării sistemului nervos și respirație, tehnicile de eliberare emoțională, toate cu accent pe experimentare, creșterea rezilienței, autonomiei, chiar ludice, mai ușor acceptate și practicate de tineri (alternativă la discursul verbal, teoretic, abstract folosit mult în învățarea și comunicarea de la noi – la vârste la care prefrontalul este încă în formare).
Vă aștept alături în acest demers de descoperire personală, tineri de toate vârstele!
Ne vom găsi fizic sau online, pe toate canalele de comunicare (Oana Șuteu – tel 0727685627, [email protected], [email protected] @psiholog.oana.suteu,
la Cabinet Bd 21 decembrie 1989 nr 131A).