Platforma CCP este gândită pentru a ușura demersul de orientare școlară și profesională al adolescenților. Structura acesteia respectă logica unui proces complet de consiliere în carieră, oferind la fiecare pas resursele necesare.
Serviciile de consiliere și planificare în carieră pot fi realizate direct din platformă prin intermediul funcției de videoconferință.

Platforma CCP vă pune la dispoziție instrumente validate științific pentru a investiga aspectele relevante în procesul de orientare școlară și profesională: abilități cognitive și non-cognitive, interese și valori profesionale. Rezultatele vor fi generate automat, printr-un raport vocațional personalizat

Specialiștii cu licență în psihologie au posibilitatea de a opta pentru serviciul de evaluare avansată*, o serie de teste psihometrice care evaluează aptitudinile cognitive ale adolescenților. Înscrie-te aici

* Acest serviciu este condiționat de parcurgerea unui curs de instruire pentru utilizarea bateriei de teste de evaluare a abilităților cognitive.

În baza rezultatelor evaluării, platforma generează automat o listă cu specializări școlare și ocupații, ierarhizate în funcție de gradul de potrivire.

Astfel, puteți ghida cu mai mare ușurință adolescenții cu care lucrați în conturarea traseului educațional și profesional optim pentru profilul și nevoile acestora.

Platforma CCP vă oferă acces la o bază de date cu oferta educațională din România (grupată pe categorii: licee, școli profesionale, facultăți); 1150 de profile ocupaționale (descrieri ale ocupațiilor) fiecare profil având informații despre sarcinile principale pe care le presupune ocupația, contextul în care se lucrează, traseul educațional recomandat, nivel de salarizare; materiale de specialitate, articole științifice și fișe de lucru.

Utilizând aceste resurse, puteți îndruma adolescenții în procesul de explorare și informare privind lumea educațională și profesională.

Puteți oferi ședințe online de consiliere direct din platformă prin intermediul funcției de videoconferință care vă permite să lucrați individual cu un singur adolescent sau simultan cu maxim 10 elevi dintr-o clasă.

Aveți posibilitatea de a monitoriza progresul și rezultatele adolescenților prin intermediul registrului online, de a personaliza modalitatea de evaluare (autoevaluare /evaluare psihometrică), de a accesa rapoartele individuale și de a elabora concluzii și recomandări.