Cum eficientizăm activitățile de consiliere și orientare la clasă?

Profesorii-diriginți și consilierii școlari pot avea o implicare majoră în asistarea elevilor să ia decizii importante pentru viitorul lor. Însă, timpul la clasă este deseori insuficient pentru a desfășura un întreg proces de orientare, pe parcursul unui semestru sau al unui an. Mai mult, unii elevi pot avea nevoie de orientare individuală, ceea ce crește gradul de încărcare al profesorilor. Desigur, vă doriți să-i puteți ajuta cât mai mult, în timpul limitat de care dispuneți.

Metodele online de orientare în carieră a elevilor reprezintă soluția cea mai eficientă!

La nivel mondial, metodele online au câteva caracteristici comune:

  • Oferă instrumente de autoevaluare, a căror rezultate sunt generate automat,
  • Prezintă informații corecte și temeinice despre opțiunile școlare și/ sau ocupații,
  • Conțin idei de activități de orientare, care se pot realiza la clasă.

În România, platforma specializată de orientare școlară și profesională este Cognitrom Career Planner (CCP). Acestă platformă vă oferă peste 200 de planuri de lecție și peste 250 de fișe de lucru, adaptate pe vârste, pe tematicile incluse în curricula școlară și pe tematici adiacente (ex. dezvoltarea angajabilității). În plus, CCP oferă informații elaborate despre ocupații, specializări de liceu și ramuri de știință, pe care le puteți recomanda elevilor pentru studiu individual.

Mai multe detalii aflați în webinarul nostru gratuit, dedicat profesorilor și consilierilor școlari. Pentru înscrieri, urmăriți newsletterul Cognitrom.

Articol scris de Larisa Calo, psiholog vocațional